2009. január 31., szombat

Egy patológus főorvosasszony élete

"Dr. Kay Scarpetta különös telefonhívást kap egykori munkahelyéről, amelyet öt évvel ezelőtt kellett elhagynia. Az intézet vezetői székében őt váltó igazságügyi orvosszakértő kéri a segítségét egy titokzatos haláleset felderítéséhez. Scarpetta az egykori általa igazgatott intézetben feszültséget és zűrzavart talál, de nincs ideje a nosztalgiázásra. Meg kell vizsgálnia egy tizennégy esztendős kislány holttestét, és arra a következtetésre jut, hogy nem betegség végzett vele. Scarpetta - oldalán az elmaradthatatlan Marino nyomozóval - egyre mélyebbre ássa magát a kislány családjának perverzitásoktól és zavaros politikai vonatkozásoktól sem mentes múltjába...Közben unokahúgát, Lucyt és annak szeretőjét megtámadja egy ismeretlen a lány luxuslakásának hálószobájában. A színésznőből lett magánnyomozó sokkot kap, és semmire sem emlékszik. Szinte semmi értékelhető nyom nem maradt a támadó után. Legfeljebb a Lucy Ferrarijára karcolt, majd a teraszajtóra ragasztott tágra nyílt szem enged arra következtetni, hogy egy kiszámíthatatlan őrülttel van dolguk...Látszólag semmi jele annak, hogy a két eset között bármiféle összefüggés lenne. A nyomozás során Scarpetta előtt mégis egyre világosabbá válik, hogy a szálak a messzi múlt homályába vezetnek."


A könyv ugyan különálló,de egy sorozat része,ami Dr. Kay Scarpetta patológus főorvosasszony életéről,különös eseteiről,barátairól,szerelméről szól. Nagyon izgalmas,érdekes,és félelmetes történetek. Izgalomban vetekedik R.Cook,és a Koontz könyvekkel.

Ha az elejéről akarjátok olvasni,akkor igy alakul a sorozat:

Postmortem ,Aljas indokból ,Nyom nélkül ,Különös kegyetlenséggel ,A Halál oka ismeretlen,
Előre megfontolt szándékkal ,Halálos bűnök ,Fekete Halál,Tűzfészek , Halálnak halálával ,
Végső mentsvár , Döglégy ,

Nálam ez egy kétnapos könyv,már éjjel háromkor végezetem is vele.

Itt megnézhető: http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetAuthor?SessionID=300335258371D1D4B4FBBD5BB8938A319F0A3DAFD3D49CBA9BBA836960481UOCEDQHZMZLJSEHCLKVFSCHGGGYMDNLBF46D034E0950ADEBCBB6BCA4541F1DF6ED3D5958A198EB9&TabSheet=book&Page=1&SrcWord=Cornwell&SrcField=sfSzerzoNev&SrcCategory=&CategoryID=&Price=&CBStock=Checked&LastDays=20&Author=CORNWELL,%20PATRICIA

overon-kipling

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése