2009. január 20., kedd

Dragonheart Saga - Sárkányszív Trilógia


Talán nem tudják rólam sokan, elsősorban fantasyt olvasok, és elsősorban (szinte kizárólag) angolul. 1994-ben kezdődött... Az "Otthon" című könyv megvásárlásával. Akkor már a férjem a kedvesem volt, neki viszont megvolt angolul. (R.A.Salvatore Homeland című művéről van szó.)
Ez volt az első könyv, ami a fantasy világ(ok)ban megfogott, és amit aztán később angolul is kiolvastam, egy nagyon sajátos technikával: bal kéz angol, jobb kéz magyar könyv, mindkettővel egyszerre követni a szöveget, de a magyarba csak végszükség esetén - meg a pozíció tartása miatt - belenézni. Azóta könyvtáraink egyesültek, rengeteg angol könyvünk van, Forgotten Realms, Shadowrun, Terry Pratchett, Raymond. E. Feist, hogy csak az ismertebb címszavakat említsem. Amikor nincs új könyvünk - éppen most érkezett egy adag a német Amazonról - szépen sorban újraolvassuk könyvtárunkat...

Idén ez a trilógia volt, amivel kezdtem...

A kötetek magyarul is megjelentek, Jak Koke művei:
1. Stranger Souls - Idegen lelkek
2. Clockwork Asylum - krómba zárva
3. Beyond the Pale - minden határon túl

Röviden a Shadowrun univerzumról: A mágia több ezer éves szünet után visszatért a földre. A maja kalendárum szerinti ötödik világot felváltotta a hatodik, amikor 2011-ben Ryomyo a sárkány felébredt és kirepült a Fuji hegy alól, majd versenyre kelt egy japán gyorsvasúttal. :-)
A hatodik világ egy felébredt világ, a mágia és technológia világa. Megindult a goblinizációnak nevezett folyamat, ahol emberek tündévé, törppé, orkká vagy trollá alakultak át (vagy születtek emberi szülőktől) ahogy a szunnyadó mágikus génjüket az egyre emelkedő mágiaszint aktivizálta... A régi számítógépes rendszer összeomlott. Hamvaiból született a mátrix, egy új virtuális valóság, amit a "dekások", a legjobb számítógépek és programok tulajdonosai manipulálnak.

A könyvekről: Dunkelzahn, az egyik nagy sárkány épp megnyerte az amerikai elnökválasztást. Telefonhívást kap egyik "ügynökétől", Ryan Mercurytól (igen, Higany a magyar neve) hogy megtalálta azt a nagyon fontos varázstárgyat, amit régóta keres. A következő pillanatokban Dunkelzahnt meggyilkolják. Végrendeletében a "sárkányszív" nevű varázstárgyat hagyja Ryan-re, akinek az a feladata, hogy szállítsa el ezt a metasíkokra Thaylához, aki csodálatos énekével akadályozza meg, hogy onnan a gonosz lények előtörjenek a mi valóságunkba, teljesen megsemmisítve azt...

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szerettem a fantazy könyveket olvasni még anno,amikor a srácaim kamaszok voltak. Mindig követni kellett őket,mert ugyebár hozzá kellett szólni a témához. Nagyon megkedveltem, Salvatore-t meg különösen. Az Elf sorozat volt a kedvencem.
    Azért viszont külön irigyelek,hogy angolul olvasod.
    A fentieket nem ismerem,csak névről,de lehet hogy közelebbrőlmegnézem.
    Köszönöm a részletes tájékoztatót.

    VálaszTörlés